استرس روز های اول دانشگاه
دانشجوهای ورودی جدید چه کار کنند که منطبق شدن با شرایط خوابگاه و دانشگاه فشار روانی زیادی به آنها وارد نکند؟
بوی چمن اول پاییز، صفهای شلوغ انتخاب واحد، خستگی از گرفتن کارت تغذیه و خوابگاه و گواهی سلامت و ... در یک روز، حالگیری شدید از دیدن اولین همکلاسی، حالگیری شدیدتر از دیدن اولین هماتاقی، صداهای درهم و برهم کردی، ترکی، شمالی، حتی عربی و گاهی فارسی، نگاه نگران خانوادههای غیربومی، کارمندهای مهربان آموزش، فرم تعهد محضری برای خوابگاه، بلاتکلیفی در ماندن توی کلاسهای تق و لق یا ... نگویید که دوران دانشجویی را گذراندهاید و با این عبارتها یاد اولین روزهای دانشگاهتان نیفتادهاید. از سر شما که گذشته است، آن چند صد هزار نفری که امسال وارد دانشگاه میشوند چطور راحتتر میتوانند این استرسها را تحمل کنند؟
اختلال انطباقی در کمین ورودی جدیدها
به نظرتان آمار کدام مشکل روانشناختی توی دانشجوهای سال اول از همه بیشتر است؟ اختلالی که معجونی از اضطراب و افسردگی و دیگر چیزهاست اما نشانه اصلیاش این است که آقا پسر یا دختر خانم دانشجو تا پایش میرسد به خانه مامان جان، حالش خوب خوب میشود . بحران هویت هم از طرف دیگر،در همین سن اتفاق می افتد آنها توی این سن مجبورند در مورد جهتگیری مذهبیشان، جهانبینی کلیشان، جهتگیریشان به جنس مخالف، باید و نبایدهایشان و شغل آیندهشان تکلیف خودشان را روشن کنند. این موضوع در دنیای ذهنی این جوانان یک عالمه استرس ایجاد میکند.
بیایید با هم ببینیم چطور اسطورههایی که توی ذهن یک پشتکنکوری از دانشگاه ساختهاند، همان روزهای اول فرومیریزد:
ترم اول را جدی بگیر؛ مخصوصا سعی کن نظر استادهایی را که میدانی تا ترم آخر با آنها درس داری، از همین اول جلب کنی.
1 ـ عذاب تنهایی
این اولین احساس یک دانشجوی غیربومی است؛ وقتی که شب اول را دور از خانه و در خوابگاه دانشگاه یا خانه دانشجویی میگذراند. شعار ندهید که فقط دخترها اهل این رمانتیکبازیها هستند، نه اینطور نیست. این حس را با یک شب بیرون ماندن پسرانتان در جوار دوستان همشهری اشتباه نگیرید.
شرایط یکجور دیگری است. هر قدر هم بخواهید به این شرایط به عنوان یک تجربه جدید نگاه کنید، ته دلتان لک میزند برای اینکه به طور معجزهآسایی یا شما یک ساعته برسید به دوستان و خانواده یا آنها بیایند پیشتان. خلاصه اینکه فعلا تا دوستی پیدا کنید «باید بچشید عذاب تنهایی را...».
2 - در باب آزادی و مسئولیت
شما، هم آزادیهایتان بیشتر میشود و هم مسئولیتهایتان. تا قبل از آن پدر و مادر گرامی یک قید و بندهایی داشتند و در مقابلاش یک حمایتهایی. حالا شما از خیر و شر هر دو رها شدهاید و خودتاناید و خودتان.
3 ـ ماجرای استاد و شیء به نام کتاب دانشگاهی
همه استادهای ما که واحد روانشناسی تربیتی پاس نکردهاند و اگر هم پاس کردهاند، مجبور نیستند عمل کنند بعید نیست که استادها بخواهند کتابهای کت و کلفتی را همان ترم اول بگذارند به عنوان منبع. دانشجوی جدیدالورود هم که خوشباور و بیتجربه است، مدام استرس پشت استرس تجربه میکند.
4 ـ دانشجو یک موجود اجتماعی است
اگر تا همین 3 ماه قبل سرت توی لاک خودت بود و از خانه با سوزاندن بنزین تازه سهمیهبندی شده سرویس، میرفتی پیشدانشگاهی و بعدش هم همچنان درونگرا بازمیگشتی به خانه، اینجا دیگر این خبرها نیست.
چگونه نوجوان خود را تنبیه کنیم؟
نوجوانی دوره ای مهم و سرنوشت ساز است. نوجوانی برزخ میان کودکی و بزرگسالی است و دورهای انتقالی است که طی آن فرد فضای روحی کودکی را ترک می کند و وارد مرحله دیگری میشود. در این مرحله نوجوان علاوه بر اینکه با تغییرات بیولوژیکی، شناختی و رشد جنسی روبهرو است، بایستی خود را با انتظارات والدین، مدرسه و گروه همسالان که با سرعت تغییر میکنند، سازگار کند. از دگر سو این دوره با تغییراتی همراه است که ممکن است در وی احساس بی نیازی نسبت به پدر و مادر و یا مقررات آنها ایجاد کند و لذا گاه مشاهده می شود که نوجوان به خود اجازه میدهد که اقدام به بی نظمی و بی توجهی به اصول خانواده، مدرسه و یا حتی جامعه را بکند. در اینجا این سوال پیش می آید که با توجه به افزایش خودمحوری در نوجوان، آیا باید این ویژگی را طبیعی دانسته و به وی کاری نداشته باشیم و یا اینکه نه! لازم است او را مورد تنبیه و توبیخ قرار دهیم؟
نوجوانی با تغییراتی همراه است که ممکن است در وی احساس بی نیازی نسبت به پدر و مادر و یا مقررات آنها ایجاد کند تصمیم گیری در این مورد گاه کار بسیار سختی خواهد بود زیرا آموزش نظم و تربیت به نوجوان بسیار سخت تر از آموزش آن به بچه های کوچکتر است. در این زمان نوجوان ما بسیار بزرگتر از آن شده که گوش او را بپیچانیم و یا با یک اخم او را از ادامه دادن حرفهای بی ربط بازداریم و از طرف دیگر آن قدر هم بزرگ نشده که خودش به تنهایی خوب و بد روزگار را از هم تمیز داده و کاملا مستقلانه عمل کند. تردیدی نیست که فرآیند اجتماعی شدن فرزندان، مستلزم اجرای انضباط در شئون گوناگون زندگی است، در خصوص انضباط، مسئله پاداش و تنبیه مطرح میشود یعنی والدین چه تدابیر تشویقی و تنبیهی را باید در نظر بگیرند تا به فرایند اجتماعی شدن نوجوانشان کمک کنند؟ بنابراین به نظر چه نوع تنبیهی می تواند برای او مناسب باشد و او را در ادامه دادن رفتارهای نامطلوبش باز دارد؟
ما در این یادداشت یک سری پیشنهاد ساده برای تنبیه کردن نوجوانان به شما ارایه می دهیم. امیدواریم مطالعه آن برای شما مفید واقع شود.
البته قبل از پرداختن به این روشهای پیشنهادی، حتما به این چند نکته توجه داشته باشید:
1- منظور ما از ارایه این روشها این نیست که با هر اشتباهی که از نوجوانتان سر زد تمام این راهبردها را بکار گیرید بلکه بنا بر ویژگی های فرزندتان و همچنین متناسب با اشتباهی که از وی سر زده است، یکی از این اصول را به کار ببرید.
2- در هنگام اعمال این روشهای تنبیهی فراموش نکنید که زمانی آنها موثر خواهند بود که دارای محدودیت زمانی باشند نه اینکه آن قدر ادامه دار و یا طولانی بوده که فرزند شما به آن عادت کند و نه آن قدر کوتاه مدت و مقطعی باشد که نوجوان شما طعم واقعی تنبیه را نچشد.
3- در اجرای روش تنبیهی خود ثبات قدم داشته باشید و به گونه ای رفتا کنید که فرزندتان متوجه تصمیم قطعی شما در زمینه تربیتی بشود.
در هنگام اعمال روشهای تنبیهی فراموش نکنید که زمانی آنها موثر خواهند بود که دارای محدودیت زمانی باشند 4- فراموش نکنید که اعمال تنبیه باید آخرین راه حلی باشد که شما به کار می برید. در ابتدا سعی نمایید که با تذکر زبانی و یا قهر کردن کوتاه مدت و یا حتی اخم کردن ، فرزندتان را متوجه اشتباهاتش بکنید. تنها در صورتی که این روشها کارآمد نبود به تنبیه متوسل شوید لذا ما این روشها را به شما توصیه می کنیم.
آموزش تست زنی به روش مهندسی معکوس ویژه کنکور ریاضی و فیزیک
آموزش ارسال ایمیل تبلیغاتی رایگان از طریق سرور یاهو و Gmail
راهنمای اخذ پذیرش و بورس تحصیلی از دانشگاههای مالزی و تحصیل در مالزی
پکیج آموزش کامل مدرک CCNP از شرکت CBT NUGGETS
راهنمای تحصیل وپذیرش تحصیلی در دانشگاه های هند
مجموعه مدلهای آماده برای 3Ds Max
راهنمای جامع تحصیل در کانادا پکیج کامل
مجموعه آموزشی حرفه ای فتوشاپ از متخصصین سرشناس گروه Scott Kelby
آموزش کلی وجامع بوکس از مبتدی تا حرفه ای نه سی دی
پک استثنایی آموزش دف- گیتار- پیانو و ارگ
راهنمای جامع پذیرش تحصیلی وتحصیل درخارج
تحصیل در دانشگاه های ترکیه پکیج کامل پذیرش تحصیلی وتحصیل در ترکیه
ذهن در شبکه روانشناسی در عصر اینترنت
نویسنده: جوزپه ریوا (Giuseppe Riva) دکتری تکنولوژی کاربردی روان شناسی عصب شناختی موسسه آکسیولوژیکوی وربانیای ایتالیا- کارلو گالیمبرتی(Carlo Galimberti) استاد دپارتمان روان شناسی دانشگاه کاتولیک ساکرو کوره ی میلان ایتالیا
تاریخ انتشار: : یکم فوریه سال2001
باور نادرست درباره بلوغ
هنوز عموم مردم تصورات و استنباطهای نادرستی از بلوغ در ذهن خود دارند که نمونههایی از این نوع پندارها به این شرح است:
1) به اعتقاد بیشتر مردم، مرحله بلوغ، دورهای خطرناک از رشد طبیعی انسان است، حال آنکه چنین نیست و باید این دوره از رشد را با صبر و حوصله پذیرفت. اگر باورمان بر خطرناک بودن آن باشد آن را غیر قابل کنترل فرض نموده و استرس بیشتری را برای ما و نوجوانمان خواهد داشت حال آنکه کافی است بپذیریم تنها مراقبت و آگاهی خود را از این دوران بالا ببریم .
2) اعتقاد بر این است که در دوره بلوغ، نوجوان دچار عصبانیت و پرخاشگری میشود و برای رفع آن باید خشونت به خرج داد تا خشم نوجوان در مقابل خشونت، کنترل و کاهش یابد. در صورتی که والدین باید نوجوان خود را به عنوان یک دوست صمیمی بپذیرند و سعی کنند وی را یاری دهند که بر خشم و عصبانیت طبیعی خود در این دوره فایق آید. مهارت آموزی می تواند توسط والدین صمیمی صورت گیرد نه والدین پرخاشجو و سالار . نوجوانی که در محیط خانواده احساس پذیرش و احترام کند خشم خود را بهتر کنترل می کند .
3) از زمانهای پیش، اعتقاد براین بوده که به هنگام بلوغ، شخصیت فرد عوض میشود اما این تصور، اشتباه است و هیچگاه شخصیت عوض نمیشود بلکه باید این دوره حساس از رشد را مرحله تکامل شخصیت دانست، مرحلهای که در آن نوجوان در تلاش مداوم است تا به ثبات و هماهنگی شخصیت خود دست یابد.
4) گفته میشود، در مناطقی که دارای آب و هوای گرم هستند، مرحله بلوغ زودتر آغاز میشود. در صورتی که بررسیهای دقیق علمی، صحت این گفته را به شکل قطعی تایید نمیکند. چگونگی تغذیه، بهداشت فردی، بهداشت روانی و میزان آرامش در خانواده و مسایل ژنتیک در پیدایش و ظهور بلوغ موثرند ولی اینکه در مناطق گرمسیر افراد زودتر به استقبال بلوغ میروند، قابل قبول نیست.
5) اعتقاد گروهی بر این است که حرکتهای ورزشی پرتحرک برای نوجوانان زیانآور است اما شواهد اندکی وجود دارد که صحت این امر را ثابت کند. باید توجه داشت نوجوانی که در حال رشد است، همانگونه که به تغذیه و استراحت کافی نیاز دارد، به ورزش نیز نیازمند است. ولی برای انتخاب نوع و چگونگی حرکات ورزشی باید وضعیت روانی و جسمانی نوجوان را در نظر گرفت. در این صورت است که نوجوان بدون نگرانی میتواند ورزش مورد علاقه خود را انتخاب کند.
سو تفاهمی به نام عشق
دادن وعده ازدواج بهانه بسیاری از دوستی های خیابانی و ارتباطات نامتعارف دختران و پسران نوجوان و جوان می باشد که با بررسی های به عمل آمده اغلب آنها منجر به ازدواج نمی گردد و ... معمولاً با سوء استفاده های جسمی و مالی همراه بوده و در بسیاری از موارد، در همه جوامع انسانی ازدواج و آئین مربوط به آن یکی از مهمترین راه های تشکیل خانواده می باشد، تشکیل خانواده علاوه بر رفع نیازهای جسمی و روحی بهترین و مطمئن ترین چهارچوب جهت کسب آرامش، پرورش ابعاد شخصیتی و تربیت فرزندان می باشد. فرهنگ هر جامعه نحوه و آئین مربوط به تشکیل خانواده را ترسیم می کند و هر اقدامی در خارج از قواعد و چهار چوب ترسیم شده از فرهنگ جامعه که بر گرفته از باورهای اعتقادی اعضاء جامعه می باشد آسیب زا تلقی می گردد.
مقصود و مراد از دوستی دختران و پسران، رابطه ای گرم و آتشین و عمدتاً پنهانی که از طریق دیدارهای مخفیانه، رد و بدل کردن نامه و یابرقراری ارتباط تلفنی ایجاد می شود، می باشد.دادن وعده ازدواج بهانه بسیاری از دوستی های خیابانی و ارتباطات نامتعارف دختران و پسران نوجوان و جوان می باشد که با بررسی های به عمل آمده اغلب آنها منجر به ازدواج نمی گردد و معمولاً با سوء استفاده های جسمی و مالی همراه بوده و در بسیاری از موارد، اینگونه ارتباطات با لکه دار شدن آبروی خانوادگی و فامیلی که با باورها و اعتقادی مذهبی و فرهنگی جامعه در تعارض می باشد خاتمه می یابد.
ارتباط بین دختر و پسر موضوعی است که از دیر باز مسائل مهم فرهنگی و اجتماعی بوده و اکنون نیز با عنایت به جوانی جمعیت در کشورمان از موضوعات مهم با گستره وسیع می باشد.
توجه و تمایل به جنس مخالف از تظاهرات و قوع پدیده بلوغ در دختران و پسران می باشد که در اوایل نوجوانی در سنین ( 19- 12 ) نمود پیدا می کند، این تمایل گاهی درونی است و در جلوه های رفتاری نوجوان و فرد نمود پیدا نمی کند و گاهی بیرونی است و در قالب توجه به خود و دوستی های خیابانی جلوه گر می شود که مقصود و مراد از دوستی دختران و پسران، رابطه ای گرم و آتشین و عمدتاً پنهانی که از طریق دیدارهای مخفیانه، رد و بدل کردن نامه و یابرقراری ارتباط تلفنی ایجاد می شود، می باشد.
راهنمای تحصیل رایگان و اخذ پذیرش و بورس تحصیلی از دانشگاه های خارجی
تحصیل در خارج راهنمای پذیرش تحصیلی وتحصیل در دانشگاه های خارجی/شامل اطلاعات 10 کشور
راهنمای پذیرش تحصیلی وتحصیل در دانشگاه های ترکیه
بانک اطلاعات طراحی دکوراسیون منزل decoration
آموزش کلیه نرم افزار های کمپانی ادوبی ورژن CS4
آموزش فارکس ( Forex ) بصورت DVD
The Art Of Sculpting Ver : 1-2-3
آموزش زبان کودک Your baby can read
پکیج آموزش جامع دوره مهندسی شبکه مایکروسافت MCSE
آموزش تکنیک های تست زنی و روشهای افزایش درصد ها در کنکور
نوجوانان! از این مرز فراتر نروید
چه کنیم تا گرفتار روابط و دوستیهای ویرانگر نشویم؟
دوران نوجوانی هم از نظر نوجوانان و هم از نظر والدین ، دورانی دشوارتر از سالهای کودکی قلمداد می شود. نوجوانی دوره ای از رشد است که از بلوغ تا بزرگسالی ادامه می یابد . در ضمن دوره نوجوانی ،سنینی است که در آن روابط اجتماعی و دوستانه افزایش یافته و اهمیت آن در زندگی فرد روز به روز بیشتر می شود. در این سال ها نوجوانان اغلب ساعات روز را با دوستانشان سپری می کنند. در این دوران، نوجوانان به دنبال دوستان و معاشرانی هستند که بخواهند اوقات خود را با او بگذرانند، رازهای خود را با او در میان گذارند، بگویند و بشنوند و با دوستی ها برای خود شور و نشاطی آنی فراهم سازند. لذا با توجه به اهمیت و نقش روابط اجتماعی در دوران نوجوانی به نظر می رسد که برخی از نوجوانان درگیر روابط و دوستی هایی می شوند که چندان به صلاح آنها نبوده و گاه همین روابط اثرات سوء و حتی جبران ناپذیری را برای آنها به ارمغان می آورد. لذا در ادامه این یادداشت قصد داریم توصیه های کلی به نوجوانان ارایه دهیم تا بیشتر مراقب ارتباطات اجتماعی خود بوده و به این ترتیب کمتر دچار مشکل شوند:
کنترل بیشتر بر نظام فکری و عقلانی
زندگی ما بازتاب کامل باورهای ماست. ما وقتی باورهایمان را نسبت به خدا، خود، زندگی و دیگر انسانها تغییر میدهیم، زندگیمان هم تغییر میکند.
دوره نوجوانی ،سنینی است که در آن روابط اجتماعی و دوستانه افزایش یافته و اهمیت آن در زندگی فرد روز به روز بیشتر می شود
انسانی که بر این باور است که خودش خالق سرنوشت خود است، با انتخابها و استفاده صحیح از فرصتهای زندگی، آیندهاش را میسازد و آن موقع است که خودش را به دست شانس نمیسپارد؛ بلکه با بلندهمتی و تلاش مستمر، به یاری خدای رحمان، آیندهای زیبا برای خود خلق میکند و از لحظه لحظه زندگیاش، لذت میبرد و امیدوارانه به دستاوردهای بیشتر و بالاتر میاندیشد.
علت ناآرامیبسیاری از مردم را باید در نوع اندیشه آنها درباره زندگی جستجو کرد. برخی تصور میکنند که هر چه رنج و مشقت است، گریبان آنها را گرفته است. این افراد از کاه، کوه میسازند و همواره از روزگار و بخت بد خویش مینالند.
تجارب نشان داده است کسی که دچار رفتار خود تخریبگر و احساسات منفی میشود و تن به رابطهای نسنجیده میدهد، علاوه بر از دست رفتن سرمایههای انسانی و معنوی، خود را زشت و کوچک کرده و از جایگاه بلند انسانیاش غافل شده است.
اصل حذف
خیلی از چیزهایی که داریم، بیمصرفند و نه تنها نیازی به آنها نداریم، بلکه مشکلساز هم هستند؛ مانند باورهای فرصتسوز، عادتهای بد، صفات فردا سوز، دوستان ناباب، روابط فرصتسوز و آیندهسوز و ... و تا وقتی که این ضد
ارزشها در باغچه هستیمان وجود دارند، انتظار روییدن گلی زیبا در کارگاه وجودمان، منطقی نیست.
امام علی علیه السلام میفرماید: پسرم! از دوستی با نادان بپرهیز؛ چه او خواهد که تو را سود رساند؛ امّا دچار زیانت گرداند و از دوستی بخیل بپرهیز؛ چه او آن چه را سخت بدان نیازمندی، از تو دریغ دارد و از دوستی تبهکار بپرهیز که به اندک بهایی تو را بفروشد و از دوستی دروغگو بپرهیز که او سراب را ماند؛ دور را به تو نزدیک و نزدیک را به تو دور نمایاند.
امام علی علیه السلام همچنین میفرماید: از مراکز بدنام و مجالسی که مورد سوءظن است، بپرهیز؛ زیرا رفیق بد، همنشین خود را فریب میدهد [و او را به کارهای ناشایست وامیدارد].
کامل ترین و فوق العاده ترین مجموعه آموزشی به صورت فیلم
آموزش تست زنی درکنکور پکیج 7 سی دی با جزوات الکترونیکی
آموزش تصویری ریاضی عمومی1 پیام نور
آموزش تست زنی با کمترین معلومات
پکیج کامل راهنمای اخذ پذیرش و بورس تحصیلی از دانشگاه های ترکیه و تحصیل در ترکیه - ورژن 2010
راهنمای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش و بورس تحصیلی
نحوه اخذ پذیرش تحصیلی وتحصیل در خارج
آموزش تکنیکهای تست زنی در کنکور
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.